%%
Stäng ×

Låt oss hjälpa dig att ta hand om dina saker. Vi har 25 års erfarenhet som gör att du kan vara säker på att dina saker tas om hand om på det bästa möjliga sättet. Använd formuläret för att kontakta oss så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  EkoEnergi logotyp medium

  Solceller och batterilösningar

  Solpaneler

  När solen strålar mot solcellerna skapas en likström som strömmar vidare till en växelriktare och blir till växelström. Den producerade elen används sedan av fastigheten eller säljs till ditt elhandelsbolag.

  Kvalitet är viktigt för oss och vi köper in de mest uppdaterade produkterna från noga utvalda europeiska grossister som har en palett av olika märken. Vi erbjuder bland andra REC, Jinko, Luxor, Trina med flera. Vi använder växelriktare från Fronius (Österrike), Kostal (Tyskland), Ferroamp (Sverige) med flera.

  Smart styrning

  För att göra din anläggning ännu smartare med övervakning och funktion kan smartmätare användas. Smartmätaren gör det möjligt för dig att se var din elproduktion tar vägen, hur stor del av din produktion som går till fastigheten och ut på nätet. Smartmätare kan även användas för dynamisk exportkontroll vilket är till stor fördel om du har mycket förbrukning på fastigheten.

  Batterilösningar

  Batterier blir allt vanligare och har många olika användningsområden och fördelar! Med hjälp av solen och solcellerna skapas egenproducerad energi på dagen. Sedan under kväll och natt kommer batteriet till användning vilket förlänger användandet av din egen producerade energi.

  Utöver att använda batterier för eget bruk när solen gått ner finns det fler fördelar. Du kan bland annat kapa effekttoppar, elprisarbitrage, ö-drift vid strömavbrott samt stödtjänster.

  Stabilt montage

  Din solcellsanläggning skall vara på plats i många år vilket gör att valet av leverantör för montagesystem är viktigt. Vi gör solcellsanläggningar både på tak och mark. För takanläggningar använder vi oss främst av Schletter från Tyskland där de mest optimala takfästen väljs utifrån taktyp. Vid montage på mark använder vi oss främst av Treesystem från Italien.

  Vi anpassar storleken efter dina önskemål och förutsättningar

  Exempel på storlekar

  Effekt: 10 kWp 30 kWp 60 kWp
  Produktion per år *: ca 10.000 kWh ca 30.000 kWh ca 60.000 kWh
  Paneler: 24 st 70 st 141 st
  Takyta: 48 m² 140 m² 280 m²

   

  * Årsproduktionen varierar beroende på förutsättningar såsom takets riktning och lutning, eventuell skugga samt var i Sverige du bor.

  Grönt teknik avdrag

  Privatpersoner får avdrag så kallat grönt teknik som gäller solceller på bostadshus. Då får man 20% avdrag direkt på vår faktura på totalbeloppet förutom resekostnad. Även för batterier och laddboxar får privatpersoner bidrag i form av detta gröna avdrag. Då gäller så mycket som 50%.

  Grön teknik gäller max 50 tusen kronor per person och år.

  För mer information om bidraget kontakta oss eller gå in på solelportalen.se

  Bygglov

  Inom detaljplanerat område behövs inte längre bygglov för takmontage av solpaneler. Undantag finns för byggnader av kulturellt värde. De flesta kommuner ser takmontage av solpaneler likvärdigt med byte av takmaterial.

  Dock bör man kontakta kommunen för att kontrollera att en solcellsinstallation är förenlig med kommunens detaljplan.

  För markinstallation är en rekommendation att kontakta länsstyrelsen för eventuella tillstånd.

  Fyll i kontaktformuläret för att boka service. Tyvärr kan vi inte boka service via telefon då vi oftast är utanför kontoret dagtid.

  Kontakt

  För snabb serice, skriv i kontaktformuläret!

   Meny

   Kontakta oss

   Vi hjälper dig