Kostnadseffektiva värmepumpar i Ystad | Ekoenergi
Stäng ×

Låt oss hjälpa dig att ta hand om dina saker. Vi har 25 års erfarenhet som gör att du kan vara säker på att dina saker tas om hand om på det bästa möjliga sättet. Använd formuläret för att kontakta oss så återkommer vi till dig så fort vi kan.

  EkoEnergi logotyp medium
  1. Hem
  2. Värmepumpar Ystad

  Värmepumpar i Ystad – omvandla energi med en ny värmepump och spara pengar. Vi installerar marknadens effektivaste värmepumpar!

  EkoEnergis uppgift

  EkoEnergis uppgift är, efter det kostnadsfria hembesöket, att beräkna vilken typ av uppvärmning som passar bäst i ditt hus.
  Är det bergvärme eller jordvärme? Kanske finns det flera alternativ med olika för och nackdelar. Tex klarar det sig med en luft-luftvärmepump eller är det en luft-vattenvärmepump som blir mest kostnadseffektiv? Därefter ska vi dimensionera anläggningen så vi hittar den bäst lämpade modellen. Installationen ska ge så stor besparing som möjligt, men ändå vara så prisvärd som möjligt vid installationen. Vi kan svara på frågor som hur värdet på ditt hus påverkas beroende på vilken värmepump du väljer.

  Värmepumpar Ystad

  I Ystad har värmepumpar blivit en vanlig syn och en viktig del av stadens hållbarhetsstrategi. Med sin starka fokus på miljövänliga energilösningar och minskad klimatpåverkan har många hushåll och företag i Ystad valt att installera värmepumpar. Stadens geografiska läge och klimat, med relativt milda vintrar, skapar gynnsamma förhållanden för effektiv användning av värmepumpar.

  I Ystad kommun fungerar bergvärme ofta bra. Det är ofta nära till kalkberget 10-30 meter och man kan även använda sig av bergvärme via grundvatten.

  Grafisk karta över Ystad Stad med brunnsarkiv

  Bilden är från brunnsarkivet och visar brunnar borrade i Ystad. Varje grön markering är en borrning. De flesta är för bergvärme.

  Jordvärme fungerar såklart fint om det finns plats. Normalt behöver man 300-500 kvadratmeter jordyta för att kunna förlägga jordvärme på sin tomt. Om man har en ”normalvilla”.

  Luft-vatten värmepumpar fungerar såklart fint på de flesta ställen.

  Stadens myndigheter stöder aktivt övergången till förnybara energikällor och uppmuntrar invånarna att investera i värmepumpar genom olika incitament och subventioner. Genom att göra detta bidrar Ystad till att minska koldioxidutsläppen och främja en mer hållbar livsstil för sina invånare.

  Utöver att minska miljöpåverkan erbjuder värmepumpar i Ystad också ekonomiska fördelar genom att sänka energikostnaderna på lång sikt. Genom att investera i värmepumpstekniken positionerar sig Ystad som en ledare inom hållbar energianvändning och visar vägen för andra städer att följa efter i arbetet mot en mer miljövänlig framtid.

  Ekoenergi AB har många värmepumpskunder i Ystad och har även kontor i Ystad kommun närmre bestämt i Löderup på Storgatan 41 mitt på Österlen.

  Kontakt

  Använd kontaktformuläret här intill så kontaktar vi dig så fort vi kan.

  EkoEnergi
  Klockarevägen 15
  234 35 Lomma
  Telefon 040 – 53 46 30
  Epost: info@ekoenergi.se

  EkoEnergi i Danmark
  Telefon +46 76 876 07 10
  Epost: danmark@ekoenergi.se

   Meny

   Kontakta oss

   Vi hjälper dig